skip to Main Content
Den Haag 070 - 3675736 | info@hokadenhaag.nl  Waalwijk 0416 - 313039 | info@hokawaalwijk.nl
Nieuwe Aardappeloogst

Nieuwe aardappeloogst

Via onze website willen wij u meer informatie geven over de situatie met betrekking tot de aardappeloogst. Inmiddels zijn onze leveranciers begonnen om de aardappelen van de hoofdoogst te gebruiken. Momenteel is ongeveer 95% van de aardappelen geoogst.

Om de levering van frites te kunnen blijven garanderen, willen leveranciers vrijwel elke beschikbare aardappel gebruiken. De algemene verwachtingen binnen de sector geven aan dat de totale oogst ongeveer 15-20% lager ligt dan afgelopen jaar.

Als we echter kijken naar het kwaliteit van de aardappel, zien we verschillende elementen. Er zijn momenteel kleinere aardappels dan gewoonlijk en deze trend zal zich voortzetten. De lengte zal daarom gedurende het seizoen kleiner zijn. De variatie in knolgrootte is aanzienlijk, wat kan leiden tot een variatie in gemiddelde lengte tussen verschillende partijen. Als gevolg van doorwas zien we ook glazige knollen en suikerpunten. Doorwas treedt op als de aardappels snel groeien als gevolg van een plotselinge blootstelling aan gunstige weersomstandigheden, in combinatie met ruim voldoende vocht. Het is een niet te voorkomen gevolg van de groeiomstandigheden.

Glazige knollen kunnen we uitgeselecteerd worden, maar suikerpunten zijn niet volledig te vermijden en kunnen in de frites aangetroffen worden.

Op de onderstaande foto’s ziet u een ongelijkmatige verdeling van zetmeel en suikerpunten.

Onze leveranciers doen wat in hun vermogen ligt om ons en ook u in deze moeilijke omstandigheden de best mogelijke service en kwaliteit te bieden.

Zodra wij opnieuw een update hebben met betrekking tot de aardappeloogst dan zullen wij die communiceren via onze website.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken